Na jouw toestemming gebruiken wij cookies om onze communicatie persoonlijker te maken (lees hieronder bij 'Voorwaarden en veiligheid' meer over onze cookie-verklaring).

Ik ga akkoord
Over ons

Duurzame producten en materialen

Het assortiment van Intergamma bestaat uit ongeveer 94.000 verschillende producten: ongeveer 25% daarvan zijn eigen merkproducten. Wij overleggen geregeld met onze leveranciers over het duurzame productassortiment en materiaalgebruik. Op het gebied van hout hebben we een eigen beleid ontwikkeld, waaraan onze leveranciers moeten voldoen.

Daarnaast kopen we steeds meer gerecyclede materialen in en zoeken we naar duurzame alternatieven. Ook vinden wij het belangrijk dat de medewerkers van fabrieken in zogenoemde risicolanden, waar wij onze producten inkopen, op basis van het programma Business Social Compliance Initiative (BSCI) onder goede omstandigheden werken.

Duurzaam Hout
Ongeveer 11% van ons assortiment bestaat uit hout. Sinds 2013 heeft Intergamma een ‘green deal’ ondertekend waarin we hebben afgesproken om voor onze grote houtstromen voor 100% duurzaam hout in te kopen. Inmiddels is het grootste gedeelte van het hout wat wij aanbieden FSC (Forest Stewardship Council) of PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) gecertificeerd[i].

Verpakkingen
De afgelopen jaren hebben we in samenwerking met de branche verbeteringen aangebracht op het gebied van verpakkingsmaterialen. Plastic verpakkingen zijn vervangen door (gecertificeerd) karton en al onze eigen merkverfemmers (exclusief deksels) worden gemaakt van gerecycled plastic. In 2021 is gestart om plasticverpakkingen van onze PL-lichtbronnen voor karton te vervangen. Deze eerste nieuwe verpakkingen zullen in 2022 in de winkels liggen en dit leidt tot een reductie van 30.000 kilogram PET (Polyethyleentereftalaat).

Voor onze e-commerce verpakkingen maken we gebruik van 100% FSC-karton.

Duurzaam assortiment
In het assortiment van onder andere Karwei zijn steeds meer meubels en raamdecoratie te vinden, die gemaakt zijn van gerecyclede grondstoffen. We zijn actief bij de Transitie Agenda Consumptie Goederen betrokken en werken hierin actief samen met Milieu Centraal en Natuur & Milieu.

Fabrieken en leveranciers
Als Intergamma werken wij met BSCI voor onze direct sourcing uit risicolanden. Met name de landen binnen Zuidoost Azië vallen hieronder. Jaarlijks worden al deze fabrieken geaudit.

Duurzaamheids infographic Intergamma