Na jouw toestemming gebruiken wij cookies om onze communicatie persoonlijker te maken (lees hieronder bij 'Voorwaarden en veiligheid' meer over onze cookie-verklaring).

Ik ga akkoord

CO2 reductie en energie

Intergamma reduceert, in lijn met de klimaatdoelstellingen van Parijs, haar uitstoot met een vast percentage tot Net Zero in 2050. Daarnaast wordt de uitstoot in 2030 met 50% teruggebracht ten opzichte van 2021. Op het gebied van scope 1 en 2 zal Intergamma in lijn blijven met de Science Based Target, waarbij de uitstoot in 2044 al naar Net Zero wordt gereduceerd.

In 2022 zijn er diverse maatregelen genomen ten behoeve van de CO2 reductie. De temperatuur in de winkelpanden is naar beneden gebracht in de winter. Daarnaast is er geïnvesteerd in ledverlichting in de bouwmarkten. Met deze en andere maatregelen is er een CO2 reductie gerealiseerd van 8% voor scope 1 en 2. Deze maatregelen liggen in lijn met de eerder vastgestelde doelstellingen ten aanzien van CO2 reductie.

zonnepaneel

In 2023 wordt een plan van aanpak opgesteld voor de komende jaren met betrekking tot verduurzaming van de winkelpanden. Het doel is om hiermee de komende jaren de CO2 reductie structureel te kunnen borgen. De grootste maatregelen liggen in het verduurzamen van de winkelpanden voor scope 1 en 2. In het geval van scope 3 wordt de CO2 uitstoot op productniveau omlaag gebracht. Komende jaren geven wij hier verdere invulling aan. Op het Intergamma Distributiecentrum (IG DC) in Tiel zijn zonnepanelen geplaatst.