Na jouw toestemming gebruiken wij cookies om onze communicatie persoonlijker te maken (lees hieronder bij 'Voorwaarden en veiligheid' meer over onze cookie-verklaring).

Ik ga akkoord

Duurzame producten en keuzes

Het totale productassortiment bestaat uit bijna 120.000 producten. Een deel van deze producten worden verkocht onder private label. De afgelopen jaren zijn in het assortiment steeds meer producten opgenomen die uit duurzame materialen en grondstoffen bestaan.

Binnen de belangrijkste assortimentscategorieën is duurzaamheid onderdeel van elk categorieplan. Het doel is om komende jaren het assortiment verder te verduurzamen en de klant daadwerkelijk een duurzamer alternatief te bieden. Om die reden is de keuze gemaakt om voor de belangrijkste categorieën duurzaamheidsdoelstellingen te formuleren en een meer duurzamere productlijn aan te bieden. Daarnaast zal de klant beter geïnformeerd worden over duurzame alternatieven. In 2022 is hiermee een start gemaakt en is onderzoek uitgevoerd naar de assortimentscategorieën verf en hout. Vanaf 2023 zullen de andere assortimentscategorieën worden onderzocht en doelstellingen worden geformuleerd.