Na jouw toestemming gebruiken wij cookies om onze communicatie persoonlijker te maken (lees hieronder bij 'Voorwaarden en veiligheid' meer over onze cookie-verklaring).

Ik ga akkoord

Levensduur verlengen

Productkwaliteit
De kwaliteit van producten wordt op structurele basis gemeten. Momenteel wordt 80% van onze producten door klanten met een reviewscore 4 van de 5 sterren op basis van kwaliteit beoordeeld. Producten die gemiddeld een score 1 ster review ontvangen op basis van kwaliteit worden door Intergamma actief uit het assortiment gehaald en verbeterd.

electronische apparaten


Inzameling
Sinds 2013 zamelt Intergamma elektrische apparaten, batterijen en verlichting in. Het doel hiervan is om te voorkomen dat waardevolle grondstoffen worden ver- brand en zoveel mogelijk grondstoffen opnieuw kunnen worden ingezet. Afgelopen jaar zijn 331 ton elektronische apparaten ingezameld.

Pilot reparatiestudio
In juni 2022 startte Intergamma met een pilot van de Reparatiestudio in vier Karwei­winkels. Een nieuwe service aan klanten met als doel om nog goede producten een langer leven te geven en hiermee het voortijdig afdanken van producten te voorkomen. Hiervoor is een samenwerking opgestart met Repaircafé Nederland. De Reparatiestudio is een tweede stap volgend op de jarenlange inzameling die Intergamma op het gebied van elektronica en verlichting verzorgt, waarbij grondstoffen zoveel mogelijk worden gerecycled.

Upcycling 2


Upcyclingcampagne
Karwei heeft in 2022 voor het derde jaar op rij een Upcycle campagne gehouden. Het doel hiervan is om klanten te inspireren en stimuleren om oude producten een nieuw leven te geven. Op deze manier krijgen bestaande producten een langere levensduur. De campagne heeft een groot bereik gehad. Ook op de website van Karwei worden consumenten geïnspireerd en geholpen om zelf spullen op te knappen via klusvideo’s en duidelijke stappenplannen.