Na jouw toestemming gebruiken wij cookies om onze communicatie persoonlijker te maken (lees hieronder bij 'Voorwaarden en veiligheid' meer over onze cookie-verklaring).

Ik ga akkoord
Nieuws

CEO Intergamma Harm-Jan Stoter treedt in september af

Leusden, 19 mei 2022 - Na bijna 17 jaar leiding te hebben gegeven aan Intergamma, het grootste doe-het-zelfbedrijf van de Benelux, treedt CEO Harm-Jan Stoter per 1 september 2022 af. Onder zijn leiderschap is Intergamma, het moederbedrijf van GAMMA en Karwei, uitgegroeid tot een van de meest succesvolle en winstgevende non-foodbedrijven van Nederland.

Door het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd en het vinden van een geschikte opvolger is er voor Harm-Jan Stoter een goed moment ontstaan om te vertrekken als CEO. Gedurende zijn leiderschap is Intergamma getransformeerd van een klassiek bouwmarktbedrijf tot een voorloper op het gebied van onlineverkoop, klus- en duurzaamheidsoplossingen, woningafwerking en -inrichting.

Onder zijn leiding werd een succesvolle omnichannel groeistrategie ontwikkeld en uitgevoerd. Hierbij werd de inkoop gecentraliseerd en de logistiek heringericht. Intergamma investeerde ver voor de markt uit in e-commerce en ontwikkelde zo haar huidige sterke online positionering. De winstgevendheid steeg fors en er kwam meer differentiatie tussen de formules GAMMA en Karwei. Zo richt GAMMA zich met succes op de verduurzaming van woningen, verf en de do-it-for-me-diensten. Karwei focust zich op wooninrichting, verlichting, vloeren en wanddecoratie. Dankzij de verschillende winkelformules en sterke online aanwezigheid kan Intergamma als geheel een grotere doelgroep bedienen.

Een hoogtepunt uit de loopbaan van Harm-Jan Stoter is de succesvolle overname van Van Neerbos Groep in 2018, tot dan toe Intergamma’s grootste franchisenemer. Toch kende zijn loopbaan ook veel uitdagingen. Kort na zijn benoeming in 2006 brak de financiële crisis uit, die ook een zware wissel trok op de doe-het-zelfmarkt. Door vast te houden aan de uitgezette strategische lijnen wist Intergamma niet alleen goed door de crisis te komen, maar in deze jaren zelfs het marktaandeel te vergroten. Ook doorstond Intergamma de coronacrisis, door te sturen op continuïteit en te steunen op de zeer sterke onlinepositionering van de formules GAMMA en Karwei.

Harm-Jan Stoter, CEO van Intergamma: “Ik heb een generatie lang leiding mogen geven aan het mooiste non-foodbedrijf van Nederland. Het waren zeer bewogen jaren. Zo hebben we succesvol de transitie naar online ingezet en hebben we twee behoorlijke crises doorstaan. Mijn belangrijkste uitdaging was het bedrijf professionaliseren en klaarmaken voor de toekomst. En nu dat gelukt is, ontstaat er een goed moment om de leiding van het bedrijf in september over te dragen aan mijn opvolger. Ik wil alle collega’s, franchisenemers, commissarissen, leveranciers en partners van Intergamma bedanken voor de plezierige samenwerking.”

Frank van Oers, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Intergamma: “Harm-Jan is een van de langstzittende CEO’s van Nederland en dat is niet zonder reden. Onder zijn bezielende leiding is Intergamma uitgegroeid tot een van de grootste en sterkste retailbedrijven van de Benelux, met drie sterke en succesvolle bouwmarktformules. Ik wil Harm-Jan namens de Raad van Commissarissen hartelijk danken voor al zijn inspanningen. We zijn verheugd om te melden dat wij een geschikte opvolger hebben gevonden, die wij binnenkort zullen presenteren.”