Na jouw toestemming gebruiken wij cookies om onze communicatie persoonlijker te maken (lees hieronder bij 'Voorwaarden en veiligheid' meer over onze cookie-verklaring).

Ik ga akkoord
Nieuws

Joost de Beijer per 1 september CEO Intergamma

Ervaren retailbestuurder was eerder directeur van Praxis en CFO HEMA

Joost de Beijer (47 jaar) wordt op 1 september de nieuwe CEO van Intergamma, het moederbedrijf van de bouwmarktformules GAMMA en Karwei. Met de komst van Joost de Beijer krijgt Intergamma een ervaren retailbestuurder die de doe-het-zelfmarkt zeer goed kent. Joost de Beijer werkte eerder bij Maxeda DIY, waarvan de laatste vijf jaar als algemeen directeur van Praxis. Daarna werd hij CFO van HEMA. Hij volgt Harm-Jan Stoter op die na 17 jaar stopt als CEO van het bouwmarktbedrijf.

De Raad van Commissarissen is zeer verheugd met de komst van Joost de Beijer gezien zijn jarenlange management- en retailervaring. Frank van Oers, voorzitter raad van commissarissen van Intergamma: “We hadden ons geen betere opvolger kunnen wensen. Joost de Beijer is niet alleen een zeer ervaren bestuurder, hij kent de dynamiek, de uitdagingen en kansen van de doe-het-zelfmarkt als geen ander. Wij wensen Joost veel succes toe als nieuwe CEO van Intergamma.”

Joost de Beijer: “Ik kijk er erg naar uit om aan de slag te gaan bij Intergamma en om kennis te maken met mijn nieuwe collega’s en de ondernemers van de formules. Intergamma met GAMMA, Karwei en GAMMA België is al decennialang de marktleider in de doe-het-zelfmarkt en het is een eer om in de komende jaren het succes van dit mooie bedrijf verder uit te bouwen. Ook zie ik er naar uit om weer terug te keren naar een markt waarin ik jarenlang met veel plezier heb gewerkt.”

Achtergrond Joost de Beijer
Na het afronden van zijn studie Business Administration aan de Universiteit van Tilburg begon Joost de Beijer zijn loopbaan bij accountantskantoor Arthur Andersen om zijn carrière te vervolgen bij Shell. In 2008 begon hij bij Maxeda DIY, toen het moederbedrijf van de formules Praxis, Formido, Brico en Plan-It. In 2011 werd hij financieel directeur van Praxis en drie jaar later algemeen directeur. Daar gaf hij onder andere met succes leiding aan de integratie van Formido in Praxis. Daarna maakte hij de overstap naar HEMA, waar hij een belangrijke rol heeft gespeeld in de succesvolle herstructurering van de bedrijfsschulden en de daaropvolgende verkoop.

De ondernemingsraad van Intergamma heeft een positief advies gegeven ten aanzien van de benoeming van Joost de Beijer als nieuwe CEO van Intergamma.