Na jouw toestemming gebruiken wij cookies om onze communicatie persoonlijker te maken (lees hieronder bij 'Voorwaarden en veiligheid' meer over onze cookie-verklaring).

Ik ga akkoord
Nieuws

Winkels GAMMA België op verantwoorde wijze heropend

Strenge maatregelen moeten welzijn medewerkers en klanten waarborgen

De winkels van GAMMA België, gesloten sinds de algemene lockdown van 18 maart, bereiden zich grondig voor op een verantwoorde heropening op maandag 20 april. Een aantal Belgische GAMMA-bouwmarkten, waar de maatregelen al zijn doorgevoerd en kunnen worden gewaarborgd, gaat open op zaterdag 18 april. In verband met het coronavirus gelden er voor de te openen bouwmarkten zeer strenge regels om de gezondheid en welzijn van de medewerkers en klanten zo veel mogelijk te kunnen waarborgen. De maatregelen bestaan onder andere uit maximaal twintig klanten per winkel, verplicht gebruik van een winkelkar, plexiglas-schermen bij de kassa, lijnen op de vloer om een veilige afstand aan te geven, hygiëneprotocollen en beschermingsmiddelen, extra schoonmaak en - waar nodig - beveiligers die toezien op gereguleerde toegang tot de winkel. In de Nederlandse bouwmarkten van moederbedrijf Intergamma zijn soortgelijke maatregelen al een aantal weken van kracht. De ervaring daarmee is positief en de maatregelen zijn effectief gebleken.

GAMMA België doet er alles aan om de verspreiding van het coronavirus via haar winkels tegen te gaan. Tegelijkertijd wil GAMMA er zijn voor haar klanten en medewerkers. Alleen door samen te werken, kunnen de winkels op een verantwoorde manier winkels heropenen. Daarom worden klanten gevraagd om anderhalve meter afstand te houden, om op rustige tijden naar de bouwmarkt te komen, alleen te komen, elektronisch te betalen en niet de winkel te betreden in het geval van ziekteverschijnselen. Daarnaast wijst GAMMA haar klanten actief op de mogelijkheid om via de webwinkel producten te kopen.