Na jouw toestemming gebruiken wij cookies om onze communicatie persoonlijker te maken (lees hieronder bij 'Voorwaarden en veiligheid' meer over onze cookie-verklaring).

Ik ga akkoord

Bewonder het kleinste én gezelligste huisje van Nederland

KARWEI inspireert met tiny house-trend: klein én sfeervol wonen. De komende weken laat KARWEI dit zien door met het kleinste én gezelligste huisje door het land te reizen.

Klein wonen is in. Overal in Nederland verschijnen tiny houses – de naam zegt het al: kleine huisjes waarin mensen duurzaam en eenvoudig leven. Alleen: hoe stem je je interieur af op een minimaal aantal vierkante meters? En hoe zorg je ervoor dat het ook nog eens sfeervol en mooi blijft? KARWEI laat het zien door de komende weken met het kleinste én gezelligste huisje door het land te reizen.

Het kleine huisje van KARWEI heeft een oppervlakte van vijftien vierkante meter en is mooi en sfeervol ingericht met de juiste combinaties. Tiny houses zijn volwaardige woningen met een maximale oppervlakte van vijftig vierkante meter. Ze zijn eenvoudig in elkaar te zetten en snel te verplaatsen met ruimtelijke en innovatieve technologieën, waardoor ze vaak ook nog eens heel duurzaam zijn. Het is een opkomende trend: creatievelingen ontwerpen en bouwen steeds vaker zelf hun ideale zelfvoorzienende huisje.

“De tiny house-trend is in Amerika ontstaan vanuit het streven om bewuster te leven en slaat inmiddels ook in Nederland steeds meer aan”, zegt Johanne Sintnicolaas, trendwachter voor KARWEI. “De trend houdt in dat mensen steeds kleiner en met minder spullen gaan wonen. Dat geeft ze meer vrijheid en controle over hun eigen leven. Het sluit aan bij de trend om minder te bezitten, en betaalbaarder en flexibeler te leven.”

Alleen: hoe richt je een tiny house sfeervol in? KARWEI laat het zien door met het kleinste én gezelligste huisje van Nederland het land door te reizen. Zo komt in het huisje de woonstijl Cosy Cabin tot leven. Johanne Sintnicolaas: “Warme kleuren als oranje, bruin en rood, comfortabele meubelen en materialen als hout, beton en textiel vormen de basis van deze stijl. Het is te omschrijven als stoer en tegelijkertijd verfijnd. Grof gebreide plaids, hoogpolige tapijten en een kachel als warm middelpunt van het huisje maken het helemaal af.”

Bezoek het kleinste én gezelligste huisje van Nederland op een van de volgende locaties.

  • Den Bosch: Grote Markt, donderdag 16 november 2017
  • Zwolle: Grote Kerkplein, zaterdag 25 november 2017
  • Groningen: Vis- en Warenmarkt, zaterdag 2 december 2017
  • Breda: kruising Grote Markt en Kerkplein, zaterdag 16 december 2017