Na jouw toestemming gebruiken wij cookies om onze communicatie persoonlijker te maken (lees hieronder bij 'Voorwaarden en veiligheid' meer over onze cookie-verklaring).

Ik ga akkoord
Nieuws

GAMMA 50 jaar jong

Klussen en huisinnovaties bereikbaar voor grote publiek

Nederlands eerste en grootste bouwmarktketen GAMMA bestaat op dinsdag 11 mei precies 50 jaar. Nederlands bekendste bouwmarktketen werd in 1971 opgericht door enkele bouwmaterialenhandelaren die tijdens een reis in de Verenigde Staten het concept ‘home improvement center’ hadden gezien. Zij besloten dit vernieuwende idee naar Nederland te brengen en openden in Breda het eerste filiaal van GAMMA. Sindsdien groeide de winkelketen hard en wist GAMMA de Nederlanders massaal aan het klussen te krijgen. Vandaag is GAMMA met 167 bouwmarkten in Nederland de toonaangevende marktleider in de doe-het-zelf-branche.

Hoewel GAMMA oorspronkelijk bedoeld was voor kleine aannemers, waren het vooral particulieren die de eerste bouwmarkt in Breda bezochten. Het concept meteen aan en in de eerste 10 jaar werden er meer dan 45 winkels geopend. GAMMA was ook een van de eerste ketens die geen eigen winkels had, maar werkte met franchisenemers. Bijzonder is dat vandaag de dag veel franchisenemers van het eerste uur of hun kinderen aandeelhouder zijn van het moederbedrijf Intergamma.

GAMMA kreeg met haar doe-het-zelf-concept in de afgelopen 50 jaar nagenoeg heel Nederlander aan het klussen. Veel huisinnovaties, zoals laminaat, mengverven, FSC-gecertificeerd hout, glazen douchecabines en accuboormachines werden door GAMMA bereikbaar gemaakt voor alle Nederlanders. Klanten kunnen bij GAMMA terecht voor alle klussen, groot en klein; de laatste jaren zet de formule vooral in op woningverduurzaming. Zo maakt GAMMA het heel eenvoudig om zelf of via een professional woningen volledig te isoleren of zonnepanelen aan te schaffen.

Van ‘Dat zeg ik, GAMMA’ naar ‘Ik kan het’

Een ding is er niet veranderd en dat is dat GAMMA zich altijd in de kijker speelt met opvallende reclamecampagnes, zoals die Sjaak en Freek-Willem. Ook was GAMMA via haar moederbedrijf Intergamma het eerste doe-het-zelfbedrijf dat in Nederland een webshop en een app introduceerde waarmee klanten producten kunnen bestellen en honderden klusvideo’s kunnen bekijken. Het is dan ook niet vreemd dat er jaarlijks zo’n 30 miljoen bezoeken worden gebracht aan GAMMA-bouwmarkten en bijna 100 miljoen bezoeken aan de GAMMA-website met webshop.