Na jouw toestemming gebruiken wij cookies om onze communicatie persoonlijker te maken (lees hieronder bij 'Voorwaarden en veiligheid' meer over onze cookie-verklaring).

Ik ga akkoord
Nieuws

Gouden Bakkie Award voor Intergamma

Een Gouden Bakkie Award voor het succesvol inzamelen van consumentenverlichting! Die ontving Intergamma onlangs in Delft, op de GAMMA-vestiging Leeuwenstein.

Wecycle, die de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen organiseert, plaatste hier in 2012 de eerste inzamelstraat. Inmiddels zamelt Intergamma in 166 GAMMA- en 136 KARWEI-bouwmarkten bijna 270 ton e-waste per jaar in, waarvan 60.000 kilo lampen en armaturen. Een hoeveelheid die volgens Eric Jan Schipper, manager Compliance Services en Public Affairs, de komende jaren verder zal stijgen.

‘Aanvankelijk hadden we alleen inzamelstraten bij GAMMA. Sinds een jaar of drie hebben we ze ook bij KARWEI uitgerold. Daardoor hebben nu al onze winkels een inzamelstraat voor e-waste en verlichting. We weten inmiddels dat het even tijd nodig heeft om ‘in te slijten’ bij de consument. Dus ik denk dat we nu pas echt vol op stoom komen’, aldus Eric Jan.