Na jouw toestemming gebruiken wij cookies om onze communicatie persoonlijker te maken (lees hieronder bij 'Voorwaarden en veiligheid' meer over onze cookie-verklaring).

Ik ga akkoord
Nieuws

Honderden containers met tuinassortiment halen we dit jaar naar Nederland

Hoewel je oren van je hoofd vriezen, komt 'Het Tuinseizoen' toch met rasse schreden naderbij. Dat betekent dat containers vol met tuinassortiment vanuit het Verre Oosten richting Rotterdam worden verscheept.

Dit jaar halen we vele honderden containers met tuinassortiment naar Nederland. Zo’n 25% van de containers gaan rechtstreeks naar de bouwmarkten. Dan is er nog zo’n 10% die naar ons distributiecentrum in Antwerpen gaat. Want onze online winkels hebben natuurlijk ook voorraad nodig. De voorbereidingen op en uitvoeringen van deze leveringen, vergen uiteraard veel dagelijkse afstemming tussen de verschillende afdelingen van Intergamma.

Opslagcapaciteit

Het tuinseizoen betekent volume (veel containers) en dat geeft de nodige uitdaging op het gebied van met name de opslagcapaciteit. Het grote voordeel van de directe containerleveringen aan de bouwmarkt, is dat onze distributiecentra in Tiel en Eindhoven heel wat minder volume te verstouwen hebben. En dat is absoluut noodzakelijk om tijdens het tuinseizoen niet vast te lopen. Daarnaast geeft dit een aanzienlijke besparing op de logistieke kosten.

Juiste aantallen tuinsets per bouwmarkt

Maar wat is een directe containerlevering nu precies? Dit is een container die in Azië op bouwmarktniveau geladen wordt. Dit houdt in dat de juiste sets bij elkaar geladen worden op een zo efficiënt mogelijke manier. Afhankelijk van het assortiment per leverancier kunnen er 2 tot 10 bouwmarkten met één container beleverd worden. Onze vervoerder Van der Most is een ervaren partner in de DCL en zorgt dat de chauffeur en de bijrijder een helpende hand bieden bij het lossen van de juiste artikelen.