Na jouw toestemming gebruiken wij cookies om onze communicatie persoonlijker te maken (lees hieronder bij 'Voorwaarden en veiligheid' meer over onze cookie-verklaring).

Ik ga akkoord
Nieuws

Intergamma is operationeel met GS1 Datapool

In 2017 heeft Intergamma samen met leveranciers grote stappen gezet in de aansluiting op de centrale datapool van GS1; de weg voor het geautomatiseerd uitwisselen van universele en eenduidige productinformatie. Naast JéWéRET en Cotap is AkzoNobel Decorative Coatings nu de eerste leverancier waarvan Intergamma haar volledige assortiment ontvangt via de GS1 Datapool.

Door het inzetten van deze centrale datapool zorgen leverancier en retailer ervoor dat de sector letterlijk en figuurlijk dezelfde taal spreekt, hetgeen universele en eenduidige productinformatie oplevert. Tevens maakt de centrale datapool hiermee de vele excelbestanden en handmatige werkzaamheden overbodig. Dit alles met het gezamenlijke doel onze klanten te helpen zich nog beter te oriënteren op onze websites.

Samen met onze leveranciers willen wij als Intergamma de beste productinformatie creëren voor onze klant. Ruim 60% van deze klanten oriënteert zich eerst online voordat zij hun aankopen doen in onze bouwmarkten of webshop. Ook online bestedingen groeien fors. In hun aankoopproces hebben klanten steeds meer behoefte aan volledige en juiste productinformatie. De verwachting is dat deze informatiebehoefte de komende jaren alleen maar zal toenemen. Om in deze groeiende behoefte te kunnen voorzien is het noodzakelijk dat het universeel uitwisselen van productinformatie tussen leverancier en retailer wordt geautomatiseerd. 

Over GS1

In Nederland maken de levensmiddelen- en drogisterij, doe-het-zelfsector en gezondheidszorg gebruik van GS1 Data Source. Met GS1 data source wisselen leveranciers en afnemers artikelgegevens uit via één centraal internationaal netwerk. Ze spreken met elkaar af welke informatie zij met elkaar delen. Bijvoorbeeld algemene productinformatie zoals artikelcode, productnaam en categorie. En logistieke informatie zoals afmetingen, verpakking en gewicht.


Bekijk hieronder een animatiefilm hoe Intergamma de uitwisseling van artikeldata heeft ingericht met haar leveranciers.