Na jouw toestemming gebruiken wij cookies om onze communicatie persoonlijker te maken (lees hieronder bij 'Voorwaarden en veiligheid' meer over onze cookie-verklaring).

Ik ga akkoord
Nieuws

Intergamma rondt overname Van Neerbos Groep af

Mededingingsautoriteiten Nederland en België keuren overname goed

Intergamma, bekend van de formules Gamma en Karwei, heeft de overname van Van Neerbos Groep (‘VNG’) afgerond. Op 12 juli heeft de Belgische Mededingingsautoriteit de overname goedgekeurd. De Autoriteit Consument en Markt ging al eerder akkoord. VNG was voor de overname met 156 bouwmarkten de grootste franchisenemer van Intergamma. Door de overname wordt Intergamma een gemengd bedrijf met zowel eigen winkels als franchisenemers.

Intergamma gaat de komende maanden verder invulling geven aan de integratie van de twee bedrijven. Door de overname kan Intergamma haar groeistrategie versneld uitvoeren. Deze strategie bestaat uit drie pijlers; het verbeteren van positionering van de winkelformules Gamma en Karwei, e-commerce en het assortiment. Voor beide winkelformules zijn nieuwe concepten ontwikkeld en getest. Hierdoor krijgen de formules Gamma en Karwei meer een eigen karakter en assortiment. Zo zal Karwei zich meer richten op woningdecoratie en Gamma op grote bouwklussen. In de komende jaren zullen de nieuwe winkelconcepten worden ingevoerd de winkels in Nederland en België. 


Daarnaast blijft Intergamma investeren in e-commerce. Dit heeft er al toe geleid dat alle verkoopkanalen, zoals de winkels, de apps en online, op elkaar aansluiten. Hierdoor kunnen klanten zich op allerlei manieren oriënteren en producten aanschaffen (crosschannel). Als gevolg van deze strategie wist Intergamma vorig jaar een online omzet te behalen van €94 miljoen.