Na jouw toestemming gebruiken wij cookies om onze communicatie persoonlijker te maken (lees hieronder bij 'Voorwaarden en veiligheid' meer over onze cookie-verklaring).

Ik ga akkoord
Over ons

Duurzaam ondernemen

Intergamma voelt zich verantwoordelijk voor mens en milieu. Daarom zijn we al sinds de jaren negentig actief op het terrein van duurzaam ondernemen. We letten natuurlijk op de duurzaamheid van de producten die we verkopen.

En we zorgen ervoor dat deze op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier worden verpakt. Producten met een beperkte levensduur recyclen we waar mogelijk. Wij proberen onze klanten te helpen met het maken van een verantwoorde keuze als ze artikelen bij ons kopen. Daarbij helpt het GAMMA Klusbewust logo.

Waarom we dit doen? We kunnen en willen graag bijdragen aan een ‘circulaire economie’ voor de toekomst. Een economie waarin geen afval bestaat en grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt. We doen ons best om onze ‘ecologische voetafdruk’ zo klein mogelijk te houden. Door producten en grondstoffen opnieuw te gebruiken (en ervoor te zorgen dat onze klanten dat ook kunnen doen). En door zo min mogelijk afval te produceren.


Producten op een verantwoorde manier gemaakt

Wij vinden het belangrijk  dat de producten die we verkopen op een verantwoorde manier worden gemaakt. Dus werken we alleen samen met bedrijven die aan internationaal geaccepteerde normen voor arbeidsomstandigheden voldoen. Deze bedrijven:

 • betalen hun werknemers een eerlijk loon;
 • hebben oog voor hun veiligheid en gezondheid;
 • doen niet aan kinderarbeid. 

Ze worden gecontroleerd volgens de criteria van Het Business Social Compliance Initiative  (BSCI)

Hout uit duurzaam beheerde bossen 

Veel van onze producten bevatten hout. Dit is één van de meest milieuvriendelijke materialen, op voorwaarde dat het uit duurzaam beheerde bossen komt. Dat betekent dat er selectief wordt gekapt om het bos in stand te houden. Met het Wereld Natuur Fonds en FSC® Nederland is afgesproken dat we rond 2018 alleen nog maar duurzaam hout verkopen. Producten van gecertificeerd hout herken je aan een FSC®- of PEFC®-keurmerk.

Wat betekent FSC®?

Het FSC staat voor een certificeringssysteem wat het voortbestaan van de bossen waarborgt. Dit systeem kijkt er op toe dat wanneer er hout gekapt wordt, dit met zo min mogelijk schade aan het (bos)milieu gebeurt. Bij GAMMA en KARWEI staat dit hoog in het vaandel. Gecertificeerde producten kan men herkennen aan het FSC-logo op het product.

FSC® staat voor ‘Forest Stewardship Council’, dat vrij vertaald 'Raad voor Goed Bosbeheer' betekent. Deze internationale organisatie bestaat uit boseigenaren, houthandelaren en lokale bevolkingsgroepen. Zij werken samen met maar één doel: het duurzaam beheren van onze bossen.

PEFC®

Het internationale PEFC®-keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos. Zo mag er niet meer hout gekapt worden dan er kan aangroeien. PEFC hanteert ook criteria die zich richten op sociale aspecten. Het PEFC-keurmerk kan je tegen komen op producten van of met hout. Het kan gaan om massief hout, of producten waarin hout of houtvezels zijn verwerkt, zoals plaatmateriaal, parket, deuren en papier.

Uitsluitend producten van goede kwaliteit

De afdeling Kwaliteitsmanagement streeft ernaar om alleen producten in het assortiment op te nemen die voldoen aan de behoeften en verwachtingen van onze klanten. Er wordt vooral gelet op:

 • functionaliteit 
 • duurzaamheid
 • de juiste prijs-kwaliteitverhouding
 • veiligheid voor de gebruiker
 • belasting van het milieu
 • wet en regelgeving

Klusbewust logo

Sommige producten zijn beter voor het milieu dan andere. Maar hoe weet je welke dat zijn? Bij GAMMA krijgen deze producten het Klusbewust logo. Daarvoor werken we samen met Milieu Centraal, een onafhankelijke organisatie die mensen helpt om in het dagelijks leven duurzame keuzes te maken.
 • Klusbewust producten zijn normale producten binnen het GAMMA-assortiment. Je hoeft er niet méér voor te betalen.

Verpakkingen die je goed kunt recyclen

Om te voorkomen dat ze beschadigd raken, verpakken we onze producten zo goed mogelijk. Maar verpakkingen zorgen voor een hoop afval. Wij kijken daarom goed naar de milieubelasting van onze verpakkingsmaterialen. Is een verpakking niet nodig? Dan laten we die weg. Is die wel nodig? Dan:
 • kiezen we zoveel mogelijk voor materialen die je goed kunt recyclen;
 • proberen we er zoveel mogelijk voor te zorgen dat je deze bij het weggooien makkelijk kunt scheiden. 
Zo maak je hergebruik mogelijk.

Recycling 

Wij vinden dat de verantwoordelijkheid voor onze producten niet ophoudt zodra we ze hebben verkocht. Samen met Wecycle en Stibat (Stichting Batterijen) zorgden we ervoor dat al onze bouwmarkten over goed zichtbare inzamelpunten beschikken voor spaarlampen, TL-buizen, kleine elektrische apparaten en batterijen. De klant kan hier zijn spullen inleveren wanneer het uitkomt.

In 2016 hebben we meer dan 250.000 kilo kleine elektronische apparaten en lampen ingezameld voor hergebruik.

WeCycle logo

Duurzame inzetbaarheid medewerkers 

Ook als het om onze medewerkers gaat, vinden we duurzaamheid belangrijk. Er is dan ook veel aandacht voor loopbaanontwikkeling en vitaliteit. Je leest er meer over bij Intergamma als werkgever.