Na jouw toestemming gebruiken wij cookies om onze communicatie persoonlijker te maken (lees hieronder bij 'Voorwaarden en veiligheid' meer over onze cookie-verklaring).

Ik ga akkoord
Over ons

Reductie energiegebruik en CO2

Wij willen ons energiegebruik en CO2-uitstoot de komende jaren omlaag brengen

In 2021 is er een meting uitgevoerd naar de CO2-impact van de logistieke processen en operatie. Op basis daarvan zijn de eerste stappen al gezet om CO2 verder te reduceren. Wij stimuleren daarnaast duurzame mobiliteit, zowel bij onze medewerkers als bij klanten die onze winkels bezoeken.

Inzichtelijk maken CO2 uitstoot logistiek
In 2021 zijn we begonnen met het inzichtelijk maken van de CO2-uitstoot bij onze logistieke processen. Hiervoor hebben we in samenwerking met onze logistieke partners – en met de Topsector Logistiek, Connekt, Big Mile en Thuiswinkel.org – data opgehaald.

In 2021 is de CO2-uitstoot van onze logistiek met 30.79 ton CO2 gereduceerd door voor de levering van onze goederen gebruik te maken van LZVs.

Daarnaast hebben we samen met DHL supply chain een eerste stap gezet naar brandstof op basis van HVO-diesel – een fossielvrije en hernieuwbare brandstof.. Per truck levert dit een besparing op van 90% CO2-uitstoot. Naar de toekomst toe zullen we hierin verdere stappen in zetten.

Duurzame mobiliteit
In samenwerking met een van de meest toonaangevende energiebedrijven ter wereld is het afgelopen jaar een samenwerking aangegaan om uiteindelijk in 2025 1.400 oplaadpunten voor elektrische auto’s bij alle winkellocaties in Nederland en België te realiseren. We stimuleren hiermee elektrisch rijden en bieden de consument de mogelijkheid om op een duurzame wijze onze winkels te bezoeken.

Voor de leaseauto’s van de medewerkers is gekozen voor 100% elektrisch rijden. Alle leasecontracten zullen daarom de komende jaren omgezet worden naar elektrische leaseauto’s.

Opwekking duurzame energie
Afgelopen jaar zijn de eerste zonnepanelen geplaatst op ons grote Distributiecentrum in Tiel. Daarnaast hebben we de eerste stappen gezet naar het onderzoeken van de mogelijkheden om zelf energie op te wekken bij onze bouwmarkten door middel van zonnepanelen. Op dit moment zijn – gezien de dakconstructies – niet alle vestigingen hiervoor geschikt.

Duurzame gebouwen
Inmiddels zijn in bijna alle bouwmarkten de TL armaturen door LED verlichting vervangen. Vanaf volgend jaar zullen ook de kantoren van LED verlichting voorzien.