Na jouw toestemming gebruiken wij cookies om onze communicatie persoonlijker te maken (lees hieronder bij 'Voorwaarden en veiligheid' meer over onze cookie-verklaring).

Ik ga akkoord
Over ons

Verlenging levensduur

Het verlengen van de levensduur van producten past bij ‘Do-it-yourself’’.

Door consumenten actief te motiveren om te gaan klussen, helpen wij bij het onderhoud en upcyclen van bestaande producten en materialen. Daarnaast levert Intergamma al jaren de mogelijkheid om elektrische apparaten te huren.

Effectiever productgebruik
Ongeveer 5% van ons omzetaandeel binnen het assortiment gereedschap bestaat uit verhuur. Door deze producten actief voor verhuur aan te bieden, dragen wij bij aan het feit dat producten niet onnodig worden aangekocht en zorgen we voor een optimale gebruiksduur.

Ons assortiment is in 2020 uitgebreid met apparaten die gebruik kunnen maken van dezelfde accu. Hierdoor is het niet meer nodig om bij elk apparaat een aparte accu te leveren, die vaak alleen voor dat specifieke apparaat gebruikt kan worden. Bestaande accu’s kunnen hierdoor effectiever en efficiënter worden gebruikt.

Onderzoek
Afgelopen jaar hebben we deelgenomen aan de CIRCO Track. Dit programma helpt bedrijven om aan de slag te gaan met circulariteit en wordt ondersteund door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Samen met Natuur en Milieu hebben we een consumentenonderzoek uitgevoerd naar het gebruik van elektrische apparaten. Voor consumenten is het niet altijd duidelijk op welke wijze een elektrisch apparaat moet worden onderhouden voor een langere levensduur. De komende jaren zullen we op basis van de onderzoeksresultaten de consument beter informeren over het gebruik.